Jeg vil gjerne bli bedre kjent med deg!

Jobbe som håndverker? Yrket passer flere enn mange tror

Hvert selskap i Håndverksgruppen har sin unike kultur, men det er åpenheten og den rause kulturen på tvers som gjør Håndverksgruppen til et trygt og godt sted å utvikle seg. Nå skal vi som konsern vokse med 100-150 nyansettelser hvert år fremover. Er du en av dem?

- Etterspørselen i markedet er enorm. Vi har nesten bare egne ansatte og svært lite innleid arbeidskraft. Det ønsker vi å fortsette med, for å ha et sterkt og godt arbeidsmiljø som alltid leverer kvalitet, sier Håndverksgruppens Øyvind Emblem. 

Han er leder i konsernet og har ambisjoner som en direktør - men hjertet hans banker for trygge arbeidsplasser og samhold på pauserommet. For han vet nemlig at vekst henger sammen med godt arbeidsmiljø. 

Se dine muligheter her

Folka bak et pent ytre  

Ifølge Øyvind er hverdagen som håndverker sosial, kreativ og givende. Overflatebehandling med maling, gulv, mur og flis utgjør faktisk nitti prosent av det kunden ser og opplever i et rom.  

– Hos Håndverksgruppen kan du jobbe med store oppdrag der effektivitet står i fokus, eller du kan jobbe mer kreativt i hjemmene til folk med kvalitet og kundeservice høyt i fokus, sier han. 

Teknikkene er mange og krever god fagforståelse. For dem som jobber tett på kunder, kreves en god porsjon service-innstilling og evne til å møte mange ulike mennesketyper på en god måte.

- Jobben passer for flere enn man skulle tro. Vi rekrutterer for eksempel fra serviceyrker som restaurant, dagligvare, kokk og reiseliv. Mange av disse har både interesse for å skape gode omgivelser for kundene sine og samtidig et ønske om å skape noe, forklarer han.   

Ta fagbrev mens du jobber

Med interesse og rett innstilling er du et godt stykke på vei, men uten nødvendig utdannelse er det vanskelig å skape kvalitet som varer. Det hjelper Håndverksgruppen deg med. Her er det nemlig flere av de ansatte som tar utdannelsen sin parallelt med at de jobber. Andre bygger på med kurs, og noen tar lærlingtiden sin i konsernet (link til sak om Aurora).

- Vi kan tilby ulike utdanninger, og tar blant annet ombord voksenlærlinger som får normallønn mens de får fagbrev. Er du over 22-25 år med den rette innstillingen er dette perfekt. En trenger ikke noen formell bakgrunn, sier Øyvind.

Han ser stadig flere får øynene opp for håndverksfaget, og kan fortelle at det de siste årene har kommet flere kvinner til. Det er en stor styrke for godt lagarbeid.

-  Håndverksgruppen skriker etter dyktig arbeidskraft, så jeg blir glad når vi opplever at nyansatte trives med valget sitt. Dessuten tjener man jo som regel godt som håndverker. Går du på akkord, kan en årslønn komme opp mot 700 000 kroner, forteller sjefen som nå ser etter nye medarbeidere i hele landet.

Lokalt lederskap – nasjonalt nettverk

Håndverksgruppen dyrker det lokale lederskapet gjennom lokale selskaper over hele landet. Sammen har de skapt en kultur der kunnskap, erfaringer og hyggelige begivenheter deles jevnt og trutt. Det gir samhold på tvers av selskapene, som igjen gir fornøyde medarbeidere.

-  Lærevilligheten blant ansatte er stor, og terskelen for å dele smått og stort er lav. Og når det oppstår behov for hjelp eller ekstra ressurser, finnes det alltid noen som kan bistå. Det er fordelen med å være store, forklarer Øyvind.

Det er en enorm etterspørsel etter dyktige og pålitelige håndverkere, og Håndverksgruppen har flere store avtaler med det offentlige. Han forteller videre at så mange som nittifem prosent av Håndverksgruppens medarbeidere er fast ansatt – mange av dem med god og lang erfaring. Det skaper trygghet og tillit internt i konsernet, men også ut mot kundene. Nå ser han frem til å bli kjent med flere flinke folk.

- Her kan vi love en trygg og god arbeidsplass med gode vilkår med mulighet for utvikling over tid. I tillegg er det jo mye moro her da, smiler han.

Vi har jobb til deg
Teamtailor

Karrierenettsted fra Teamtailor

""